Groningen – De open dag van Brandweer Groningen (kazerne Sontweg) vindt plaats op zaterdag 14 september 2024 van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis!

Wat kun je allemaal doen?
Kijken naar indrukwekkende demonstraties van de brandweer. Maak mee hoe snel een brand ontstaat en hoe de brandweer dan te werk gaat. Of ‘vrachtwagen in nood’: een demonstratie over onze Dit is een externe paginatechnische hulpverlening. De werkplaats en het materieel van de brandweer bekijken, waaronder diverse (oude) brandweerwagens en de Mobiele Commando Unit (MCU) van Veiligheidsregio Groningen.

Jong geleerd is oud gedaan: leer alles over de jeugdbrandweer.
Diverse activiteiten voor kinderen: op de foto gaan met een brandweerman- of vrouw, verzamel alle stempels en ontvang een verrassing of ga los op de opblaasbare stormbaan.
Zelf een ‘brandje’ blussen.

Samen met onze partners
We organiseren de open dag niet alleen. Neem daarom ook een kijkje bij partners van Veiligheidsregio Groningen en Brandweer Groningen:Reddingsbrigade, Ambulancezorg Groningen, politie, Rijkswaterstaat en Sanquin. Ook leuk: Ervaar je eigen gedrag in de Rijsimulator van Buro Rij & Verkeersveiligheid.

Parkeren
De open dag vindt plaats in en om de kazerne van Brandweer Groningen aan de Sontweg 10 in Groningen. We verwachten veel bezoekers. Kom met de fiets, bus of lopend als dat kan. Kom je met de auto? Dan kun je parkeren bij de IKEA, aan de overkant van de straat.

Plattegrond van de open dag